Transporter 3





"Şu saptamayı yeri gelmişken yapalım: Aksiyon filmleri, popüler sinemanın olmazsa olmazı. Arada çıkan başyapıtlar, doğası gereği “arada bir” çıktığından, orta karar filmlere sektörün devamlılığı açısından muhakkak ihtiyaç var. Gelin görün ki, hep vurgu yaptığımız, hani şu “orijinal hikaye” bulma sıkıntısı, aksiyon filmi sektörünün de baya canını sıkıyor. O yüzden tür ayırmaksızın A sınıfı oyuncuları bugünlerde sürekli “remake” yapımlarda izliyoruz. Aynı hikayeleri, günümüzün ünlü simaları anlatıyor bize. Ama örnekse; “King Kong”u ilerleyen teknolojiyle daha gerçekçi yapmak, orijinal filmin tadını veremiyor."

Transporter 3,en az 1 ve 2. filmi kadar güzel,heyecan dolu bir film.Hatta 1 ve 2. ye göre,aksiyonun ve eğlencenin dozu artmış durumda.İçerisinde seyrederken ağzınızı açık bırakacak sahneler var.Frank'in(jason statham) araba ile yaptığı müthiş hareketler,hareketli müziklerle birleşince,ortaya bomba gibi bir film çıkıyor.Filmdeki yan karakterler,filmi serinin önceki filmlerinden farklılaştırıyor.Örneğin Robert Knepper(Mr.Johnson) bence filme renk katmış.Filmdeki önemli oyuncular burada:

***CAST***
Jason Statham
(Frank Martin)Natalia Rudakova
(Valentina)

Robert Knepper
(Mr.Johnson)


KONU
“Transporter 3”te Frank Martin’i, Marsilya’daki Ukrayna Çevre Koruma Ajansı Başkanı Leonid Vasilev’in kaçırılan kızı Valentina’yı Ukrayna’ya götürme görevini almış buluruz.

Valentina’yı alıp Stuttgart ve Budapeşte üzerinden Karadeniz kıyısındaki Odessa’ya götürmekle yükümlüdür. Yolculuk sırasında Müfettiş Tarconi’in yardımını alan Frank’i sayısız zorluklar beklemektedir.

Bir yandan bu işi alması için baskı yapan insanlarla uğraşırken bir yandan da Vasilev tarafından gönderilen ajanlarla başa çıkmak zorundadır. Sürekli alaycı tavır takınan Valentina’nın işbirliği yapmaktan uzak havası da işini zorlaştırır.

Hayatlarını tehdit eden birçok saldırıdan kılpayı kurtula kurtula kaçmaya çalışan Frank ile Valentina kısa sürede birbirlerine aşık olacaklardır.


Ben burada Robert Knepper'ın üzerinde durmak istiyorum.Çünkü Robert Knepper'ı ilk kez prison break dışındaki bir yapımda görüyorum.Bu gerçekten hoşuma gidiyor çünkü Robert Knepper benim en sevdiğim oyuncudur.Bu adam kötü rolü yapmıyor,sanki gerçekten kötü:D Her ne rolde olursa olsun bu adam işini biliyor,severek yapıyor.Bunu onu izlerken anlayabiliyorum. Sanki rolü oynamıyor,rolü yaşıyor bu adam.İster iyi,ister kötü rolde olsun rolüyle bütünleşiyor,rolünü yaşıyor,yaşatıyor.O, gerçek bir oyuncu...


Prison Break'teki adıyla T-BaG'in diziden alınmış bir görüntüsü.

0 yorum:

Yorum Gönder